koffiebonen los
koffie boontjes
koffie met hartje

Koffie zit in
ons DNA

Goede koffie brengt mensen samen, ook in jouw bedrijf.

Caffè Zarazzo beschikt over een breed aanbod van gecertificeerde koffiemelanges (bonen, versgemalen en instant) en bijbehorende ingrediënten (melk, topping en cacao), maar ook servies en disposables. We leveren precies wat jouw bedrijf nodig heeft!

Onze
koffie soorten

KoffieBonen

Bonen

Fresh brew

Fresh brew

Instant Koffie

Instant

×

01 Ottone bonen

Een koffie voor liefhebbers van kracht en pit. Kenmerken van deze koffie zijn body, rond en robuust van smaak. Smaaknuances van mokka gecombineerd met een diversiteit aan chocolade en aardse tinten.

Herkomst: Sumatra, Java, Togo, Brasil en India

 • Kracht
 • Body
 • Zuren
 • Mild

02 Rainforest bonen

Een koffie met een goede balans van frisse zuren. Met de mooie tonen van mokka en chocolade. Vol van smaak met een ronde afdronk. Mild en zacht met nuances van noot.

Herkomst: Colombia, Guatemala, Flores, Brasil en Honduras.

 • Kracht
 • Body
 • Zuren
 • Mild

03 D'oro bonen

Een koffie die een licht zoetje draagt. Erg romig van smaak met afdronk van mokka. Gezet als een espresso geeft hij een plezierig zuurtje mee.

Herkomst: Colombia, Kenya, Djimma, Sidamo en Java

 • Kracht
 • Body
 • Zuren
 • Mild

04 Classico bonen

Een koffie voor liefhebbers van espresso en uitgesproken smaak. Kenmerken van deze koffie zijn body, rond en robuust van smaak. Een combinatie van citrusfruit gecombineerd met een diversiteit aan chocoladetinten.

Herkomst: Colombia, Guatemala, Peru, Java, Djimma en Brasil

 • Kracht
 • Body
 • Zuren
 • Mild

05 Argento bonen

Een mooie allrounder geschikt voor elk moment van de dag. Een koffie met een mooie volle body, een algemeen zoete indruk en een laag zuurgehalte. Brasil zorgt met zijn mildheid voor een mooie balans.

Herkomst: Colombia, Peru, Honduras en Brasil

 • Kracht
 • Body
 • Zuren
 • Mild
Selectie proces

van bes tot koffie

01/ Selectieproces

Caffè Zarazzo’s strenge controleproces begint op het moment van de teelt in de landen van herkomst, waar Caffè Zarazzo’s deskundigen toezien op de zorgvuldige selectie van de beste koffiebonen en de naleving van vooraf vastgestelde normen. We controleren de koffie ook bij aankomst in Nederland. Consistentie in smaak en geur wordt zo gegarandeerd!

 

 

01/ Selectieproces
Brandprocess koffie

van bes tot koffie

02/ Melangeren

Door koffiebonen te melangeren, wordt een groter palet aan smaken en geuren mogelijk. Caffè Zarazzo melangeert de zuivere Arabica & Robusta koffiebonen vóór en niet na het branden. Zo worden koffiesoorten met gelijke kenmerken gemelangeerd en vervolgens gebrand volgens dezelfde ontwikkelingsgraad. Het resultaat is een coherente melange.

02/ Melangeren
Brandproces

van bes tot koffie

03/ Brandproces

Caffè Zarazzo maakt gebruik van het zogenaamde slow roasting process voor het branden van haar melanges. Zowel het verhitten als het afkoelen gebeurt geleidelijk, met gevoel en liefde voor de bonen. Onze branders zijn gespecialiseerd in het vinden van de juiste temperaturen, want elke melange heeft een eigen brandprofiel. Deze profielen worden zorgvuldig vastgelegd, zodat constante kwaliteit gegarandeerd is.

03/ Brandproces

  Hier komen onze
  melanges vandaan

  01/ Guatemala SHB

  Deze koffie heeft een afgeronde vol rinse smaak met een subtiel aroma.
  Deze koffie is één van de meest geliefde koffies ter wereld.

  02/ Honduras

  Zoals ook in andere landen wordt de koffie uit Honduras geclassificeerd naar hoogte.
  De tussen 700 en 1000 m verbouwde koffie: Honduras Central Standard, de koffie van 1000 tot 1500 m: High Grown en de hoogste klasse tot 2000 m: Strictly High Grown. Deze laatste koffie kenmerkt zich door een pikante zuurgraad.

  03/ Colombia

  Deze soort groeit voornamelijk in het centrale Cordilleradistrict. De smaak is vol, licht rins en tamelijk krachtig, waardoor deze koffie zich uitstekend leent om te melangeren.

  04/ Brazilië

  Deze koffie komt uit het district van de allerbeste Braziliaanse koffie. Het neutrale karakter van de koffie en het tikkeltje zachte rinsheid ervan geven samen een bijzonder fijne smaak.

  05/ Togo (Robusta)

  Onder de Afrikaanse Robusta’s neemt de Togo een bijzondere plaats in. De koffie onderscheidt zich in positieve zin van zijn soortgenoten in Afrika door het uitzonderlijke neutrale en frisse karakter. Mede daardoor laat deze koffie zich goed melangeren met andere soorten.

  06/ Ethiopië Djimma

  Ethiopië is het geboorteland van de koffie. Nog steeds worden hier de oorspronkelijke koffierassen volgens traditionele methode geteeld. Deze koffie heeft een rijkdom aan smaken gecombineerd met fris rood fruit en een vleugje kaneel.

  07/ Kenia AB

  Deze koffie van hoge kwaliteit is diepblauw van kleur en groeit op berghellingen met een uitstekende bodemgesteldheid. Daardoor bevat de koffie een krachtig rins aroma dat welhaast onovertroffen is.

  08/ Java Arabica

  Na het plukken wordt de koffie direct naar de molens gebracht, daarna wordt de pulp gefermenteerd en gewassen met de “natte methode”. Dit resulteert in koffie met een goede volle body en een algemeen zoete indruk. De koffies hebben een geurig aroma, de smaak is zacht en fris met een chocoladenuance in de afdronk.

  icoon-hartje

  Service

  Benieuwd naar onze service- en bedrijfsconcepten?

  icoon-boontjes

  Machines

  Maak hier een keuze uit het assortiment machines die wij kunnen leveren

  icoon-boontjes

  Duurzaamheid

  Duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen

  Verder praten met
  een kop koffie of thee?